Home

 

Contact

 

      

Dynamische massage:

Dynamische massage is een zachte massage waarbij het lichaam op afwisselende wijze ritmisch (en soms a-ritmisch) in beweging wordt gezet. Hiermee ontstaat een welkome uitnodiging om tot op een diep niveau tot innerlijke rust en stilte te komen en de natuurlijke balans in het lichaam de ruimte te geven om zich te herstellen.

De puls wordt uitgevoerd in een op de persoon afgestemd ritme waarbij wordt gevarieerd van groot naar klein en afgewisseld met aanvullende technieken uit de dynamische massage (zoals strekkingen en mobilisaties) en de ontspanningsmassage.

De achterliggende gedachte van dynamische massage is dat onze hersenen spanningen loslaten zodra het lichaam ritmisch in beweging wordt gezet. Hierdoor ontstaat ruimte om het lichaam van binnen uit te verkennen (ook in de gebieden die zich achter de spanningen bevinden) en kan vastgezette energie kan er weer vrij door stromen.

Hierdoor worden blokkades en hardnekkige spanningen opgeheven en het zelfhelend vermogen van het lichaam geactiveerd. De golfjes dringen bovendien diep door in het lichaam wat het lichaamsbewustzijn vergroot en het lichaam weer als geheel kan worden ervaren. Het lichaam wordt hierdoor als het ware gereset en de balans hersteld.  Bel of mail voor een afspraak!

 

Terug naar Massages